De 5 beste tips om je tuin aan te pakken

Blog De 5 beste tips om je tuin aan te pakken

Ben je in de afgelopen weken verhuisd en ziet je tuin er niet uit zoals jij het wilt? Of wil je gewoon wat vernieuwing achter je huis? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij geven je namelijk 5 tips om je tuin aan te pakken en weer te genieten van je omgeving!

Bouw een overkapping

Als je meer wilt genieten van de buitenlucht, is een overkapping een musthave. Je kunt het helemaal inrichten naar je eigen smaak en het staat ook nog eens mooi in de tuin. Een overkapping laten plaatsen geeft ruimte voor meer gezelligheid. Vooral in de zomer is het lekker om met je vrienden of familie buiten bij te kletsen.

Plaats een houten schutting

De keuze is groot bij het kiezen van een schutting. Maar een schutting van hout schiet er qua voordelen wel zeker boven uit. Een houten schutting laten plaatsen is redelijk voordelig, omdat er veel verschillende soorten hout zijn. Doordat de variatie zo groot is, gaat het vinden van jouw ideale houten schutting vlekkeloos. Ook is een houten schutting mooi te combineren met andere materialen voor een mooi afgewerkte tuin.

Plaats planten

Een tuin is geen tuin zonder planten. Maar planten zijn niet per se alleen voor decoratie. Ze zorgen voor minder onkruid en wateroverlast. Perfect als je geen tijd hebt om de tuin te onderhouden. Ook trekken bloemen veel insecten aan. Dat is weer goed voor het milieu, aangezien je er zo voor zorgt dat de insecten een veilige plek hebben om te leven en genoeg eten binnen krijgen. Zeg maar hallo tegen een gezellige, levendige tuin.

Een vijver aanleggen

Om jouw tuin ├ęcht af te maken is het aanleggen van een vijver ideaal. Het is mooie decoratie voor in de tuin en heeft weinig onderhoud nodig. Een vijver brengt leven in de tuin doordat er niet alleen vissen in kunnen zwemmen, maar ook onder andere kikkers, libellen en waterkevers. Om het nog mooier te maken kan je waterplanten in je vijver plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn zuurstofplanten of waterlelies.

Kies voor bijpassende tegels

In een tuin is het belangrijk dat je bijpassende tegels in je tuin hebt liggen. Dit zorgt voor een verzorgde en nette look. Maar let er wel bij op dat je niet te veel tegels in de tuin legt. Vaak wordt er gezegd dat maximaal 40 procent van je tuin bestraat mag zijn. Maar mooie tegels gecombineerd met veel groen geeft wel een schitterende look!

Recente berichten