Dit is het juiste moment om over te stappen van energieleverancier

Blog Dit is het juiste moment om over te stappen van energieleverancier

Wanneer je in het bezit bent van een huis weet je dat de maandelijkse kosten hoog op kunnen lopen. Ook de energieprijzen kunnen daar wat van: naar verwachting blijven deze nog wel even doorstijgen. Dit komt onder andere door de grote vraag naar gas en de hoge importkosten. Onder andere is dat de reden waarom het loont om op dit moment over te stappen naar goedkope energie.

Stijgende prijzen

Waarom de gasprijzen blijven stijgen, heeft onder andere te maken dat de gasvoorraden niet genoeg zijn aangevuld. Normaal gesproken bestaat er een buffer, maar ook deze is minder geworden. Vooral nu de winter voor de deur staat moest deze buffer flink vol zitten, maar hij zit maar voor iets meer dan de helft vol. Daarnaast is het gas uit het buitenland duur gezien de importkosten, want niet alleen Nederland kampt met een tekort aan gas. Vrijwel de hele wereld vraagt naar gas omdat de economie weer op gang begint te komen. Het loont dus om de energieprijzen met elkaar te vergelijken en zo snel mogelijk over te stappen, want deze zullen blijven stijgen. Energie vergelijken doe je overigens binnen een handomdraai.

Bespaar geld

Je kunt dus behoorlijk wat geld besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier. Zo krijg je niet alleen de beste prijs, maar je krijgt ook onder andere te maken met welkomstkorting: een soort cadeautje dat je krijgt als nieuwe klant bij het overstappen. Zo’n korting kan behoorlijk schelen in de kosten. Als jouw contract af zal lopen kun je overstappen, of ongeveer acht weken voordat de einddatum nadert. Het is vandaag de dag sowieso slim om te checken wanneer jouw contract afloopt en dus over te stappen, gezien de gasprijzen nog harder zullen stijgen. Het is zelfs voorspeld dat vanaf 1 januari 2022 de prijzen flink de lucht in zullen schieten. Wacht dus vooral niet langer en kies een ander energiecontract zodat jij geld kan besparen. 

Zo stap je over

Veel mensen denken dat het overstappen naar een andere energieleverancier een hels karwei is. Gelukkig is niets minder waar, want het overstappen duurt maar een aantal minuten. Je kunt dit vaak doen op de site van de energieleverancier. Daarnaast kun je ervoor kiezen om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken aan de hand van de Energievergelijker. Hier kun je al jouw wensen en behoeften invullen en binnen een paar seconden staat een overzicht klaar wat voor jou de beste optie zal zijn. Vervolgens vul jij jouw gegevens in en je geeft aan wanneer jouw oude contract afloopt.

Recente berichten