Huis en tuin samen opknappen

Blog Huis en tuin samen opknappen

Je hebt, samen met je partner, een huis gekocht! Er moet weliswaar nog het één en ander aan gebeuren om het helemaal naar je zin te maken maar dat komt vast goed. Met hulp van vrienden of familie die ieder hun eigen vaardigheden hebben knap je het binnen en buiten op zonder dat het een grote aanslag is op het te besteden budget.

Verdeel de taken

De één is goed in behangen terwijl een ander liever een vloertje legt. Vind je broer of een vriend het leuk om te timmeren? Laat hem dan die felbegeerde pergola of schuurtje in de tuin maken. Een vriendin die graag mag verven, jouw vader die het heerlijk vindt om met elektriciteit bezig te zijn. Maak een lijstje wat er allemaal in de woning en buiten gedaan moet worden en laat de hulptroepen kiezen wat ze het liefste doen. Laat ze ook meteen aangeven wanneer ze beschikbaar zijn en voor hoeveel dagen. Zo heb je een duidelijk overzicht en kun je de taken verdelen. Het is fijn dat er zoveel helpende handen beschikbaar zijn maar je moet er wel voor waken dat ze elkaar niet voor de voeten lopen. Bekijk wat er als eerste gedaan moet worden zodat jij en je partner in ieder geval een beetje comfortabel kunnen wonen en pak daarna pas de minst noodzakelijke klussen aan. De logeerkamer bijvoorbeeld of de tuin kunnen nog best even wachten.

Op zoek naar koopjes

Op diverse verkoopsites zijn leuke koopjes te vinden. Een showroomkeuken met apparatuur, een douchecabine, een restpartij vloertegels en nog veel meer. Kijk natuurlijk vooraf wel goed of de afmetingen van de keuken of douchecabine kloppen. En check of de hoeveelheid aangeboden tegels voldoende is om de vloer in de badkamer te betegelen. Met een beetje zoeken kom je de leukste, bruikbare spullen tegen voor een habbekrats. Terrastegels, hout voor de te bouwen pergola en klinkers voor het realiseren van een oprit. Het geld wat je hiermee bespaart kun je weer gebruiken voor andere dingen om je huis en tuin op te knappen.

Maak je huis duurzaam

Wanneer je toch flink aan het klussen gaat in het huis kun je ook kijken naar methodes om het duurzamer te maken. Eén van de opties is vloerverwarming aanleggen. Het verwarmt de woning gelijkmatig waardoor het gasverbruik omlaag gaat. Vloerverwarming is in principe makkelijk zelf te leggen en gaat goed samen met plavuizen, gietvloeren, tapijt en PVC. Altijd warme voeten en het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Met vloerverwarming daalt de luchtvochtigheid in huis en is er minder stof.

Leg de ‘hulptroepen’ in de watten

Zonder de hulp van vrienden of familie zal het niet lukken om jullie ‘droomstulpje’ te realiseren. Zorg daarom regelmatig voor een natje en een droogje. Is het warm weer en zijn ze veel buiten aan het klussen? Laat dan voor iedereen caps met logo bedrukken. Of laat tshirts bedrukken met logo om ze een blijvend aandenken te geven. Wanneer alles is afgerond en jullie helemaal gesetteld zijn organiseer je een groot tuinfeest voor alle helpers.

Recente berichten