Planten: leuk, maar ook functioneel!

Blog Planten: leuk, maar ook functioneel!

Bijna iedereen heeft wel een kamerplant in huis, bijvoorbeeld om wat extra sfeer in je woning te halen. Wat groen in huis halen is nooit verkeerd. Je brengt een stukje natuur binnenshuis, wat erg mooi is. Planten zijn natuurlijk mooi in huis, maar wist je dat ze ook erg belangrijk zijn?

Planten werken stress-verminderend

Als je je begeeft in een groene omgeving, zullen je hartslag en je bloeddruk dalen. Dan neem het cortisol in je lichaam af. Coristol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Hoe hoger het cortisolgehalte in je lichaam aanwezig is, hoe erger je je gestrest voelt. Dit betekent niet dat je van je hele huis een jungle hoeft te maken, maar een paar plantjes in je woonkamer maakt al een groot verschil.

Luchtkwaliteit

Kamerplanten hebben een positief effect op je luchtkwaliteit. Planten zorgen er namelijk voor dat de luchtkwaliteit in je kamer aanzienlijk verbetert Koolstofdioxide wordt omgezet in zuurstof. Een plant kan ook schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Benzeen, formaldehyde en ammonia zullen niet aanwezig zijn in een plantrijke omgeving. De lucht die je thuis inademt zal dan een stuk minder ongezonde deeltjes bevatten. Ook is het bewezen dat wanneer je frisse lucht inademt, je een stuk beter slaapt. Wat wil je nog meer?

Plant als luchtbevochtiger

Een plant geeft veel luchtvochtigheid af, dit is erg handig. Als je in huis een lage luchtvochtigheid hebt, kun je nare klachten krijgen, zoals hoofdpijn en pijnlijke ogen. Veel mensen kopen dan een luchtbevochtiger, maar waarom zou je, als het veel goedkoper en gezelliger kan!

Zoveel voordelen aan planten, maar pas op als je eerste plantje gekocht is, heb je al snel een jungle.

Recente berichten