Zo gaan comfort en stijl samen in je outfit

Blog Zo gaan comfort en stijl samen in je outfit

Bij comfortabel komen onmiddellijk de wijde joggingbroeken en oversized T-shirts voorbij. En bij stijlvol denk je al snel aan hooggesloten overhemden, getailleerde jasjes, strakke rokken en hoge hakken. Maar is dat altijd zo? Kun je er stijlvol uitzien in kleding die ook nog comfortabel zit? Met een beetje creativiteit en door slim te combineren gaan comfort en stijl heel goed samen. In dit artikel geven de fashionista's van Lookperfect je slimme fashiontips voor elke gelegenheid.

Jeans als perfecte basis

Vooral bij de donkergekleurde jeans kun je bijna alles dragen. Combineer het met een net shirt en bijpassende sneakers en je bent helemaal klaar voor een avondje uit of een dag op het werk. Als je een stapje verder gaat met een donkere blazer en chique pumps sla je helemaal geen slecht figuur bij een zakelijke meeting of bezoek aan de schouwburg. Zorg dus dat je sowieso een paar goede donkere jeans in je kast hebt hangen. 

Blazers geven direct cachet

Of je nou een jeans, rok, jurk of T-shirt draagt. Met een blazer geef jij je outfit direct meer cachet mee. Maar het is wel een kunst om die op de juiste manier te mixen en te dragen. Een getailleerde blazer boven een oversized jurk is niet echt een goed idee en een wijdvallende boven een skinny jeans staat ook niet echt elegant. Dat neemt niet weg dat een niet voor de hand liggende combi je look wel iets extra’s kan geven. Een donkere skinny jeans en een donkere blouse komen tot hun recht als je daar een knalrode blazer bij draagt. Helemaal als je ook nog pumps met rode zolen aan hebt. 

Details doen het altijd goed

Met een beetje lef kom je dus een heel eind. Nog een tip; zorg dat je genoeg accessoires hebt om je uitstraling net dat stukje extra mee te geven. Sjaals, halskettingen, armbanden, ringen, oorbellen, hoeden, zonnebrillen, riemen en handtassen zijn onmisbaar. Met de juiste accessoires maak je een relatief monotone look direct een stuk sprankelender. Als je bijvoorbeeld een effen shirt draagt is een opvallende ketting met grote schakels een perfect accent. Datzelfde effect bereik je met flinke oorbellen, een brede riem of overmaatse ringen aan je vingers. 

Combineren kun je leren

Wat comfortabel en stijlvol is voor jou ligt helemaal aan jezelf. Jij moet je er goed in voelen. Om je eigen stijl te ontwikkelen is het belangrijk dat je dingen probeert en je niks aantrekt wat anderen zeggen. Ga voor de spiegel staan en combineer er lekker op los. Wie zegt dat verkleedpartijtjes alleen voor kinderen zijn? 

Recente berichten